Comprehensive System Design and Implementation

Meyer Sound Laboratories, Inc.  Education
in cooperation with Audio Communication Group of TU Berlin

"The five-day intensive seminar integrates course materials from several other training sessions into a single seminar that gives participants a solid working familiarity with all aspects of Meyer Sound’s technology. The course builds a solid understanding of measurement, covering concepts such as FFT analysis, filters and phase relationships at an advanced level and with practical reference to use of the SIM 3 audio analyzer system. Other main topics covered include system alignment, basic array theory, applications for Meyer Sound MAPP Online, use of Meyer Sound line drivers for optimizing performance, and an in-depth look at line array theory with specific and detailed reference to a broad spectrum of M Series array applications.

This seminar is designed for acoustical consultants, sound contractors working with complex systems, touring and theatrical system designers and system techs, and advanced audio students. Attendees should have prior education in audio fundamentals and acoustics, or equivalent experience.

Participants should bring their own Internet-ready laptop computer."
cited from Meyer Sound

Dieses 5-tägige Blockseminar in der vorlesungsfreien Zeit richtet sich an interessierte Studierende der Studiengänge "Audiokommunikation und –technologie (M.Sc.)" und Tonmeister. Benötigt werden fundierte Kenntnisse in der digitalen Signalverarbeitung (z. B. EDS), Technischen Akustik (z.B. TA I+II), Audiotechnik (z.B. AT I+II) und Messtechnik. Der Umgang mit Beschallungstechnik bzw. Erfahrung im Concert Sound Business ist von Vorteil. Das Seminar vermittelt die Werkzeuge und die Methodik für das Systemdesign von großen Beschallungsanlagen.

Die Teilnehmerzahl ist begrenzt auf 20 Studierende. Bei ernsthaftem Interesse bitte schriftliche Anmeldung bei Frank Schultz (E-Mail reicht ;-) ).

Zeitraum und Ort

Zeitraum:  Montag, 27.02.2012 - Freitag, 02.03.2012
Zeit: 9-17 Uhr
Raum: TA 201

Dozent: Mauricio Ramírez
Tutor: Frank Schultz

PäS für MA-AKT 11 (mündliches Abtestat und vollständige Anwesenheit)

Meyer Sound

Skripte, Folien, Software etc. gibt's zum Beginn des Seminars

Zum Einlesen empfiehlt sich Bob McCarthy (2009): "Sound System Design and Optimization: Modern Techniques and Tools for Sound System Design and Alignment", Focal Press, 2. Aufl.